GönderenKonu:  (Okunma sayısı defa)

SENTAŞ

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 21
  • Üyelik Tarihi: 25-02-2012
KABLOLU VE KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ ARALARINDAKİ FARKLAR
Tarih : 02-06-2019 Saat : 18:05
Kablolu Alarm Sistemleri
Kablolu alarm sistemleri panelleri ve hafızaları ile beraber en sık görmeye alışık olduğumuz güvenlik aracı olarak düşünülebilir. Nitekim hem güvenlik tedbiri oluşturması açısından hem de caydırıcı özelliklerinden ötürü kablolu alarm sistemlerinin kullanımı da ev veya iş yeri sahipleri açısından oldukça kolay bir noktada yer almaktadır. Tanımlanan şifre ve kontrol paneli ile beraber kullandığınız yerin tam güvenliğini sağlamayı başaran kablolu alarm sistemleri detektör ve sensörler ile de desteklenmektedir. Dolayısı ile kullanacağınız alarm tipine göre size vaat edilen panelin de donanım yapısı eş değer oradan değişime uğruyor.
Kablosuz Alarm Sistemleri
Kolay kurulum, basit panel ile beraber karşımıza çıkmasına alışık olduğumuz kablosuz alarm sistemleri pek çok özelliği ile kablolu alarm sistemlerinden ayrılmaktadır. Özellikle basit bir kuruluma ev sahipliği yapmasından ötürü hemen her yere monte edilebilme fırsatını insanlara sunmayı başaran kablosuz alarm sistemlerinin şifre ve kontrol paneli yapıları da aynı oradan basit işlemler serisini beraberinde getiriyor. Kablosuz alarm sistemlerinde ye alan en önemli niteliklerden bir tanesi de tabi ki kullandığı telefon hattı olarak dikkat çekmektedir. Zira bu hat sayesinde herhangi bir olumsuz durumda hem yüksek sesli ses çıkartma özelliğini barındırırken aynı zamanda sizlerin akıllı telefonlarınıza da çeşitli sinyaller yollarken haberdar olmanızı da sağlıyorlar. Dolayısı ile hırsızlık, soygun gibi durumlarda verilen uyarı sinyallerinden anında haberdar olmanız ile beraber tabi ki yetkilileri de aramanız kolaylaşmış oluyor. Kablosuz alarm sistemlerinin evcil hayvanlara duyarlı mekanizmaları da mevcuttur. Haliyle evinizde yer verdiğiniz canlılara karşı herhangi bir sensör devreye girmeyecektir.

Kablolu ve Kablosuz Alarm Sistemlerinin Farkı Nedir?
Güvenliği üst düzeyde tutmamıza yardımcı olan ve oluşabilecek olan olumsuz hareketlenmelere karşı tedbir amaçlı olarak da kullanılan alarm sistemleri kendi bünyesinde de farklı özellikleri barındırmaları ile bilinirler.
Özellikle kablolu ve kablosuz alarm sistemleri arasında olan farkların insanların tercihine göre kullanım imkanı sağladığını da bu noktada söylemek gerekiyor. Hemen her alarm sisteminde yer alan panel ve donanım özelliklerinin yanı sıra iki çeşit arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır.

SENTAŞ

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 21
  • Üyelik Tarihi: 25-02-2012
AHD KAMERAMI? IP KAMERA MI?
Tarih : 02-06-2019 Saat : 18:10

AHD Kamera mı Yoksa IP Kamera mı

IP kameralar ve AHD kameralar arasında nasıl seçim yapılır? Ağ kamera sistemleri esnek ve ölçeklenebilir olduğundan, birçok kişi IP kameraları tercih eder. AHD video gözetim sistemi (CCTV) ile ilgili problem, kapalı bir devre olmalarıdır. Bu, her şeyin sabit ve ölçeklendirilmesi zor olduğu anlamına gelir.Bu nedenle AHD kameralarını değil, IP kameraları seçmek önemlidir. IP kameralar ağa bağlanabilir ve ihtiyacınız olan herhangi bir kurulumu kolayca büyütebilmenizi ve ölçekleyebilmenizi sağlar. Zaman geçtikçe daha fazla kamera eklemeniz gerektiğinde, kameraları mevcut kablolu veya kablosuz ağa bağlayabilirsiniz ve herhangi bir değişiklik veya güncelleme yoktur. Birkaç sebeple birlikte neden IP Kameraları seçmelisiniz anlatalım.

Daha düşük toplam maliyet

IP kamera artık AHD analog kameralardan daha pahalı değil. İnsanlar aynı fiyata 720p analog kamera ve 720p IP kamera satın alabilir. Ancak, video kanalı başına maliyet ve ağ kamerasının tüm üstün esnekliği ve performansı ile kıyaslandığında, insanlar kabloları kullanmak için gereken analog kamerayı kurarken mevcut IP altyapısına IP kameraları kurabilirler. Ayrıca, IP kameraları kurulum maliyetini daha da azaltmak için kablosuz ağa veya Power over Ethernet teknolojisine bağlanabilir.

Dijital sistem

Analog kameraların aksine ham analog veri iletimi, IP kameraların herhangi bir ağ cihazı tarafından alınabilen dijital video sinyalini çıkarır. Kullanıcılar web tarayıcıları, akıllı telefon ve tabletleri özel bir gözlem sistemine veya DVR’ye ihtiyaç duymadan doğrudan kullanabilirler. Video sıkıştırma olmadan, video daha fazla video kodlaması yapılmadan bu cihazlara kaydedilebilir.

Güvenlik ve gizlilik

Bir analog kamera kullanarak, video sinyali herhangi bir şifreleme veya kimlik doğrulama olmaksızın kablo üzerinden taşınır. Bu şekilde, herkes videoya dokunabilir veya daha kötüsü, başka bir video sinyali ile kameradan sinyali değiştirebilir. IP kamera, görülemeyecek veya değiştirilemediğinden emin olmak için ağ üzerinden gönderilen videoyu şifreleyebilir.

Daha az kablolama

IP kameralar, IP kamera PoE’yi destekliyorsa, ses, video ve kontrol sinyalini aynı anda iletmek için WiFi veya Ethernet ağını kullanabilir, güç kaynağı Ethernet kablosu üzerinden iletilebilir. Öte yandan, analog kameralarda kablo sadece video verilerini iletebilir. Ses, Güç ve Kontrol sinyalleri farklı kablolar üzerinden taşınmalıdır. IP kameralar WiFi’yi destekliyorsa, kullanıcılar Ethernet kablolarını kullanmadan bir kablosuz kamera sistemini kolayca kurabilir. Görünüşe göre, IP kamera sisteminin kurulumu geleneksel analog CCTV sisteminden daha kolaydır.


HüseyinAltunbaş

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 15
  • Üyelik Tarihi: 25-02-2012
IP KAMERA NEDİR?
Tarih : 02-06-2019 Saat : 18:13

IP Kamera, üzerinde bulunan sensörler sayesinde görüntüyü yakalayıp bu görüntüleri dijital veriye çevirdikten sonra ağ (network) yardımıyla yetkilendirilmiş kullanıcılara ileten görüntüleme sistemidir.

IP kameraların genel özellikleri;

  • Çalışması için kart, kayıt cihazı vb. çeşitli aparatlara gerek duymayan ileri kamera teknolojisidir.
  • İnternet ve network üzerinden erişim sağlanabilir.
  • IP kameralar, kullanım türlerine göre kablolu ip kamera ve kablosuz ip kamera olarak ayrılmaktadır.
  • IP kameralar üzerinden gelen görüntü ve ses anlık olarak masaüstü / dizüstü bilgisayar, tablet ve mobil cihazlardan izlenebilmektedir.
  • IP kameralar, programlanabilir bir yapıya sahip olduklarından görüntü depolama, hareket algılama, alarm yönetimi (hırsız, yangın vb.) gibi fonksiyonlara sahiptir.

IP kameraların çalışma sistemi, temel olarak yakaladığı görüntüyü kullanıcıya anlık olarak iletmektir. Bu iletimde öncelikle ip kameranın lens ve sensörlerinde oluşan görüntü elektrik sinyaline çevrilir. Bu elektrik sinyali, ip kameranın içinde dahili olarak bulunan işlemciye iletilir. İşlemci analog olan bu elektrik sinyalini dijital sinyale dönüştürür. Dijital sinyal, kayıt altına alınabileceği gibi kameraya dahili veya harici olarak bağlı network, ftp server, web server, smtp client üzerinden yayınlanması da mümkündür.

IP kameraların analog kameralardan farkı en başta görüntüyü işleme biçimidir. IP kameralar yakaladıkları görüntüyü sayısal veriye çevirdikten sonra çeşitli yöntemlerle erişim sağlanabilirken, analog kameralar yakaladıkları görüntüyü DVR adı verilen kayıt cihazlara aktarır. Farklı cihazlardan erişim sağlanması, programlanabilmesi, yüksek görüntü kalitesi sağlaması, çalışırken bilgisayara ihtiyaç duymaması gibi özellikler ip kameraların avantajlarıarasında sayılabilir.

​Bu özellikleri yanı sıra, kurumların işletme ve bakım maliyetlerinin düşük olması, basit bir ara yüze sahip olması, genişlemeye ve programlamaya uygun bir yapısı olması nedeniyle ip kameralar günümüzde daha çok tercih edilmektedir.